MNFT FC

MNFT FC
Logo MNFT FC

Pages

Wednesday, 9 February 2011

Malaysia 2 vs 0 Hong Kong

Captain Malaysia, Mohd Safiq Rahim, penjaring pertama di perlawanan itu


Tahniah kepada Malaysia atas kemenangan dengan Hong Kong dengan jaringan 2-0 di February 9, 2011 di Shah Alam, Malaysia.

________________________________

Match Fact :

Type : Friendly Match
Stadium : Stadium Shah Alam
Location : Selangor, Malaysia
Attendance : 10,000
Time : 20:00
Referee : Mohd Nafeez Abdul Wahab
Result : Malaysia 2 vs 0 Hong Kong
Goalscorer : Malaysia = Mohd Safiq Rahim (44'), Amirul Hadi Zainal (90+2')

Line Ups (Line Up Hong Kong Unknown):

Malaysia Starting Line-up -22 Khairul Fahmi Che Mat (1 Farizal Marlias 59') , 4 Asraruddin Putra Omar, 7 Mohd Aidil Zafuan Abdul Razak, 8 Safiq Rahim (C), 10 Safee Sali (20 Shahrizal Mohd Saad 84'), 13 Ahmad Fakri Sa'arani (9 Norshahrul Idlan Talaha 54'), 15 K. Gurusamy (G. Mahathevan 80'), 16 S. Kunanlan, 18 Mahalli Jasuli (2 Sabre Mat Abu 67'), 26 Ashaari Samsuddin (21 Amirulhadi Zainal 66'), 27 Fadhli Shas

Hong Kong Starting Line-up - Yap Hung Fai, Wei Zhao, Li Hang Wui, Deng Jinghuang, Gerard Ambassa Guy, Wong Chin Hung, Lee Hong Lim, Lee Wai Lim, Lam Ka Wai, Cheung Kin Fung, Lo Chi Kwan, Chan Wai Ho, Chan Man Fai, Liu Quankun, Ye Jia, So Loi Keung, Chu Siu Kei, Tsang Kam To, Michael Cheng Lai Hin;

________________________________

Match Report:

Goal pertama Malaysia dilakukan oleh captain Malaysia, Safiq Rahim di minit 44. Safee mengambil bola daripada Lo Kwan Yee yang cuba menghalang bola daripada Safiq tapi bola itu berjaya dapat dari Safiq. Safiq membawa bola ke depan dan menyepakkan bola ke arah goal dan berjaya menewaskan goal keeper Hong Kong, Yapp Hung Fai.


Goal kedua dilakukan oleh Amirul Hadi Zainal di minit 90+2. selepas Sabre Mat Abu melakukan pass dari jarak jauh untuk Amirul Hadi Zainal one two dengan Yapp Hung Fai. Amirul cuba mengelak Yapp Hung Fai daripada membawa bola ke tepi dan cuba jaringkan goal daripada jarak yang di tepi. Yapp Hung Fai membuat kesilapan untuk henti kan goal itu dari masuk ke kotak goal.


Perlawanan itu tamat dengan jaringan 2-0 kepada Malaysia.


Highlights :

Goal Pertama Malaysia : www.youtube.com/watch?v=UtKxDLFSbzs&feature=feedu

Goal Kedua Malaysia : www.youtube.com/watch?v=vVYBcjlRRhc


Sumber dari MNFT FC©, Youtube dan Astro Arena

2 comments:

  1. Next..lawan mencabar sikit..takat level2 ranking Malaysia..ayam jer..Pakistan? hmmm..tiket rm 50..5-0..malaysia ni score ikut rege tiket agaknya..huhuh..SYABAS MALAYSIA..naik lagi ranking!

    ReplyDelete
  2. kalau rm 100, 10-0 lagi best!!!

    Apa2 pun, Malaysia Boleh!!!!!

    ReplyDelete